KANSERDE BESİN KARMAŞIKLIĞI

KANSERDE BESİN KARMAŞIKLIĞI

Son günlerde akıllarda hep aynı sorular: ‘Doğru Besleniyor Muyum?’, ‘Sağlıklı ve Uzun Yaşamın Beslenme Anahtarları Nelerdir?’ , ‘ Yediklerim ile Kalbimi Koruyabilir Miyim?’ , ‘Hangi Besinler Kansere Neden Olur?’, ‘Kilo Benim Hayatımda Neler Değiştirir?’. Gereğinden fazla besin tüketimi ile fazladan alınan yağlar ve şekerler vücutta ağırlık artışı olarak kendini gösterir. Bu artış gün geçtikçe hız kazanır ve kişinin bel çevresi gün geçtikçe artarsa hastalıklara davetiye çıkarmış oluruz.

Özellikle, meme kanseri, bağırsak kanseri ve kan kanserlerine şişmanlarda normal ağırlığında olanlara göre daha fazla rastlanır. Çünkü yağ içeriği yüksek besinlerin yeniliyor olması vitamin mineralce zengin olan sebze meyvelerinde eksik tüketiliyor olmasını beraberinde getirir. Yağlı besinlerin fazla alınması, kanser yapan, kanseri ilerleten maddelerin alımının da artmasına neden olur. Kanser Riskini Artıran Besinler

✔ Yağlı koyun, sığır, keçi ve tavuk etleri

 ✔ Hamburger

✔ Yağlı etten yapılan köfteler

✔ Sucuk, sosis salam

✔ Tereyağ, kuyruk yağ, iç yağ ve margarin

✔ Yağda kızartma veya kavurmalar

✔ Tuzlanmış besinler

✔ Tütsülenmiş yiyecekler

✔ Doğrudan ateşte pişmiş etler Kanser Riskini Azaltan Besinler

✔ Sebzeler (Soğan, sarımsak, lahana, havuç, ıspanak, karnabahar, brokoli, maydanoz, tere, roka, nane gibi)

✔ Kurubaklagiller (Mercimek, Nohut, Fasulye, Barbunya gibi)

✔ Meyveler (Portakal, Kuşburnu, böğürtlen, çilek, üzüm ve çekirdeği gibi)

✔ Sert Kabuklular (Badem, Ceviz,Fındık gibi)

✔ Tahıllar (Tam buğday-Çavdar ekmeği, bulgur, yarma gibi)

✔ Proteinler (yumurta, yağsız et ve süt ürünleri, çökelek gibi) Bu yiyeceklerin miktarında, taze ve uygun hazırlama koşullarında tüketilmesiyle sağlığımıza değer verebilir ve kanser başta olmak üzere tüm kronik hastalıklardan da korunmuş oluruz.

Yorum Yaz