ARA ÖĞÜNLERİNİZİ ATLAMAYIN

ARA ÖĞÜNLERİNİZİ ATLAMAYIN

* Her zaman ki beslenmenize paralel yiyecekler tercih edin.

 * Güne hafif bir kahvaltı ile başlayın; peynir/yumurta yanında bol yeşillik ve 1 dilim ekmek

* Ara öğünlerinizi atlamayın özellikle süt ve yoğurt gün içinde kesinlikle tercih edilsin.

* Akşam yemeğini evde veya restoranda et/tavuk/balık olarak tercih edeceğiniz düşünülürse öğle yemeğinde sebze yemeği veya çorba ve salata tercih ediyor olmanız uygun olacaktır.

* Akşama özel menünüz olabildiğince renkli olsun, çeşitli ve zevkli bir akşam yemeğine kim hayır diyebilir ki.

* Porsiyonlar büyük olmasın veya bu büyük porsiyonları sevdiğinizle paylaşın, aynı hayatı paylaştığınız gibi.

 * Tatlı olarak meyveli tatlıları tercih edin, bu güne de çikolata çok yakışır diyorsanız, çikolata sos ile lezzetlendirilmiş meyve kup hoş bir seçenek olabilir. Sevgililer Günü Pastası yiyecekseniz tatlı yerine ince bir dilim pasta yeterli olacaktır.

 * Alkol tercih edilecekse, hafif içkileri tercih edin, aşırıya kaçmayın. Bayanlar için 1 kadeh erkekler için 2 kadeh şarap iyi bir seçim olacaktır.

* Su tüketimine bu gün daha fazla önem verin.

* Yavaş yiyin. Yemeği yavaş yemek daha az miktarda yemekle yetinmenizi sağlar. Ayrıca unutmayın romantik bir akşam yemeğindesiniz. Bir aceleniz yok, yavaş yavaş yerken sevdiğinizle sohbet ediyor olmanın keyfini çıkarın.

* Restoranda yemek yiyorsanız başlangıç menüsündeki iştah açıcıları tercih etmemeniz, fazla kalori almamanıza yardımcı olur.

* Dışarıda yemek yerken dayanamayacağınızı ve yağlı büyük porsiyonlar tercih edeceğinizi düşünüyorsanız, evde hazırlayacağınız bir yemek daha hoş bir sürpriz olabilir.

Yorum Yaz