‘Himalaya Tuzu’ kullanmalı mıyım?

‘Himalaya Tuzu’ kullanmalı mıyım?

Tuz konusu sağlıklı beslenme düzeni içinde dikkat edilmesi gereken kritik noktalardan biridir. Çünkü fazla alınan tuz kanserden kemik yo­ğunluğunda azalmaya, kan basıncının artmasından kalp hastalıklarına ka­dar birçok rahatsızlığa neden olabil­mektedir. Bu nedenle hazır ürünler­de tuz, yüksek oranda azaltılmıştır.

Restoranlarda masalarda tuz­luk bulunması bile yasaklanmıştır. Fakat endüstri çok sağlıklı olduğu iddiasıyla tuz tüketimini artırabilecek başka bir yol bulmuştur; Himalaya Tuzu. Birçoğunuzdan ‘Ben yemek­lerimi diyete uygun hazırlıyorum bol zeytinyağı ve himalaya tuzu kullanıyorum. Sağlığımı himala­ya tuzu ile koruyorum’ dediğinizi duyar gibiyim. Beslenme konusun­da bu tür kaynakların hiç birinde tüketilen tuzun cinsi yer almamak­tadır.

Sağlığa çok faydalı olduğuna inanılan ancak yeterli bilimsel kanıtı olmayan saf mineral içeriği yüksek bu tuzun aslında bilinen kaya tuzu ile neredeyse aynı oldu­ğunu biliyor musunuz? Bu tuzların geleneksel tuzdan farkı iyot ve flor içeriklerinin yüksek olması. Ancak bu iki mineralinden kaynak fark etmeksizin fazla alınması sağlık için toksik olabilir.

Devlet tarafından denetlen­miş iyot içeren herhangi güvenilir bir markadan olduğu sürece istenilen tuz tüketilebilir. Günlük tuz tüketimimi­zin en fazla 1/4 tatlı kaşığı olması gerektiği de unutulmamalıdır.

Yorum Yaz