15.10.2026 Yerelden Türkiye’ye

Anasayfa · Kayseri · Kültür sanat

Şair ve Yazarlar Buluşması’nda ilk gün heyecanı

İlk yayın:
Güncelleme:
Şair ve Yazarlar Buluşması’nda ilk gün heyecanı

Talas Belediyesi’nin Kültür Bakanlığı, TİKA, Türk Dil Kurumu ve Türk Edebiyatı Vakfı ile birlikte düzenlediği 2. Talas Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşması başlıyor. İki gün sürecek ve 15 Ekim 2026 Perşembe günü Talas Belediyesi Türk Dünyası Müzik Topluluğu konseriyle başlayacak dev organizasyona 13 ülkeden şair ve yazarlar katılacak.

Geçen yıl ilki düzenlenen ve yoğun ilgi gören buluşmanın ikincisinde Türkiye ve KKTC’nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Başkurdistan, Tataristan, Gürcistan, Rusya Federasyonu, Kuzey Makedonya, Gagauz Yeri ve Kerkük-Türkmeneli gibi 13 ülkeden 33 şair ve yazar Talas’a gelerek şiirlerini okuyacak. Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği program kapsamında sergi, şiir gecesi ve konser gerçekleştirilecek.

Türk Dünyası Müzik Topluğu konseri merakla bekleniyor

Öte yandan açılış programı kapsamında Talas Belediyesi Türk Dünyası Müzik Topluğu Konseri ve Gösterisi de gerçekleştirilecek. Anadolu ve Türkistan’dan yankılanan eserlerin seslendirileceği etkinlikte halk dansları da sahnelenecek. 15 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de başlayacak olan program öncesinde Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verecek, TAREM Türk Dünyası Motifleri Sergisi gezilecek. Program, Atatürk Bulvarı Talas girişindeki Erciyes Kültür Merkezinde ücretsiz olarak izlenebilecek.

Türk Dünyası şiir gecesi

Program kapsamında 16 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde şiir gecesi düzenlenecek. Türk dünyasından şairlerin şiirlerle gönül tellerine dokunacağı şiir gecesi de ücretsiz şekilde takip edilebilecek.

OKUMAYA DEVAM ET

Kayseri Gastronomi Günleri’nde ev hanımları ve minik şefler yarışacak →

Kaynak: İhlas Haber Ajansı