05.10.2026 Yerelden Türkiye’ye

Anasayfa · Ankara · Siyaset

AK Parti Genel Başkanvekili Ala’dan İsrail’e Suriye tepkisi

İlk yayın:

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, İsrail’in Suriye’nin egemenlik sahası olan Kuneytra bölgesinde yeni bir oldu bitti ve statüko üretmeye yönelik çabalarını kınadıklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail’in, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin egemenlik sahası olan Kuneytra bölgesinde yeni bir oldubitti ve statüko üretmeye yönelik çabalarını görüyor ve en güçlü şekilde kınıyoruz. Uluslararası hukuk normlarını alenen çiğneyen bu çabalar, bölgesel istikrar ve güvenliğin hilafına kasıtlı girişimlerdir. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye hükümeti ve halkıyla dayanışmasını kararlılıkla sürdürecektir" ifadelerine yer verdi.

OKUMAYA DEVAM ET

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "İsrail’in Kuneytra’da ’1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’nı açıkça çiğneyerek, Suriye topraklarında yeni oldu-bittiler yaratma çabası yeni bir saldırganlıktır." →

Kaynak: İhlas Haber Ajansı · TV Kayseri'deki ilk yayın ↗