Uşak Üniversitesi, Özbekistan’la ikili işbirliklerini geliştiriyor

Uşak Üniversitesi, Özbekistan’la ikili işbirliklerini geliştiriyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Taşkent Devlet Ulaşım Üniversitesi ev sahipliğinde “Bilimsel İş Birliği İçin Teknolojik Toplumsal Fayda ve Sürdürülebilir Hedefler” başlığıyla gerçekleştirilen 2. Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumuna katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, forumda Uşak Üniversitesinin 2018’den 2023 gelişimini anlatan bir sunum gerçekleştirerek, Uşak Üniversitesinin ulusal ve uluslararası başarılarını anlattı. Rektör Savaş, forumda Özbekistan Üniversiteleri ile bir araya gelerek ikili iş birliği anlaşmaları gerçekleştirdi.

“Bilimsel İş Birliği İçin Teknolojik Toplumsal Fayda ve Sürdürülebilir Hedefler” temasıyla gerçekleştirilen yükseköğretimle ilgili ‘2. Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumu’ dolayısıyla Özbekistan’da bulunan Rektör Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; forumda üniversiteler arası iş birliği imkânlarının müzakere edildiğini ve Uşak Üniversitesi olarak ciddi bir etkileşim sağlayarak Özbekistan’ın farklı yükseköğretim kurumları ile eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme alanlarında iş birliği protokolleri imzaladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Savaş, Türk-İslam dünyasının kadim şehirlerinden Semerkant’ta Taşkent Devlet Ulaşım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘İkinci Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumu’nda yer aldıklarını söyleyerek kardeş Özbekistan ile Türkiye arasında yükseköğretim alanında ikili iş birliklerinin gelişmesi için başarılı sonuçlar elde edildiğini ifade etti.

“Özbekistan’da 7 üniversiteyle ikili işbirliği protokolü imzaladık”

Rektör Savaş forumda Özbekistan üniversiteleri ve Uşak Üniversitesi arasında 7 üniversiteyle ikili iş birliği protokolü imzalandığını aktararak, ‘‘İmzaladığımız protokollerle; üniversitelerimiz arası öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliği, ortak araştırma, proje, bilimsel ve teknolojik birliktelikler sağlanacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev’in liderlik ettiği stratejik iş birliği vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilen forumda başta YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Türkiye ile Özbekistan arasında “Uygulama Mutabakat Zaptı” imzalandı

Forumda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Özbekistan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında yükseköğretim alanındaki ikili iş birliğinin geliştirilmesine dair ‘Uygulama Mutabakat Zaptı’ imzalandı. İmzalanan Mutabakat Zaptıyla Türkiye ve Özbekistan arasında yükseköğretim alanındaki iş birliğinin yeni alanlarla devam edeceğini dile getiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yüksek lisans ve doktora programlarının öncelikli hedefler arasında yer alacağını kaydetti.

Yorum Yaz