OEDAŞ enerji sektörünün geleceğini şekillendirecek gençlerle buluştu

OEDAŞ enerji sektörünün geleceğini şekillendirecek gençlerle buluştu

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, üniversitelerde düzenlenen çeşitli etkinliklere katılarak gençlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunuyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Avrupa Elektrik Mühendisliği Öğrencileri Kulübü etkinliğinde kariyer, staj ve sektör hakkında bilgi verilirken Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde düzenlenen EMO Genç Bilgi Ağacı Seminerleri kapsamında ise elektrik dağıtım seviyesindeki enerji depolama sistemleri anlatıldı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’a elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), enerji sektörünün geleceğinde rol üstlenecek üniversite öğrencileriyle bir araya gelip onların hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. OEDAŞ bu kapsamda son olarak Eskişehir’deki iki üniversitede düzenlenen etkinliklerde üniversiteli gençler ile buluştu. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ve Avrupa genelinde 50’den fazla şehirde aktif öğrenci bulunduran Avrupa Elektrik Mühendisliği Öğrencileri Kulübü’nün etkinliğine katılan OEDAŞ yöneticileri, öğrencilere sektörü yakından tanıtırken kariyer ve staj imkanları hakkında da bilgi verdi. Yaklaşık 200 öğrencinin takip ettiği etkinlikte ilk olarak OEDAŞ Eskişehir İl Müdürü İbrahim Tozan şirket ve sektörü tanıttı. OEDAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Ezgi Turgut ise departmanın çalışmalarını ve hayata geçirilen sosyal sorumluluk çalışmalarını anlattı. Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde düzenlenen EMO Genç Bilgi Ağacı Seminerlerine ise OEDAŞ Ar-Ge Yöneticisi İbrahim Can Taştan katılım sağladı. Elektrik dağıtım seviyesindeki enerji depolama sistemleri hakkında bir sunum yapan Taştan üniversiteli gençlerin sorularını da yanıtladı.

“Sektörümüzün geleceğini gençler şekillendirecek”

Üniversite öğrencilerinin enerji sektörünün dönüşümünde kilit rol oynayacağını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Enerji sektörü dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin etkisiyle hızla değişip dönüşüyor. Sektörümüzün geleceğini de bugünün gençleri şekillendirecek. Biz de OEDAŞ olarak bu yaklaşımla üniversitelerde düzenlenen etkinliklere katılım göstererek, üniversite öğrencilerine sektörü ve şirketimizi anlatıyor, mesleki ve kişisel gelişimlerini destekliyoruz. Gençlerin sorularına cevap vermekten, deneyimlerimizi paylaşmaktan ve onları sektörümüzle daha yakından tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de başta hizmet verdiğimiz bölgelerde olmak üzere üniversiteli gençlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yorum Yaz