DİLKOM’da aile bilgilendirme semineri sona erdi

DİLKOM’da aile bilgilendirme semineri sona erdi

Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (DİLKOM) güz döneminde gerçekleşen aile bilgilendirme seminerleri sona erdi.

Dönem boyunca kekemelikten otizme, gecikmiş konuşmadan güvenli yutma ve beslenmeye dair 7 bilgilendirme seminerinde uzman dil ve konuşma terapistleri merkezden hizmet alan bireyler ve yakınlarıyla buluştu ve bilgilerini paylaştı. Konuyla ilgili bilgi veren Merkez Müdürü Prof. Dr. Özlem Diken, aile bilgilendirme seminerleri ile ilgili olarak, “DİLKOM’da çocukluk hatta bebeklikten yaşlılığa kadar geniş bir popülasyona terapi ve değerlendirme hizmeti vermekteyiz. Dil ve konuşma terapisi uygulamalarında terapi süreci bir bütündür ve sadece terapist-vaka ile sınırlı kalmamalı, sürece mutlaka terapi alan bireylerin yakınları da dahil olmalı. Bu nedenle merkezimizden hizmet alan bireyler ve yakınlarına yönelik düzenlediğimiz aile bilgilendirme seminerlerimizde uzman dil ve konuşma terapistlerinin aileler ve vaka yakınlarıyla buluşmaları çok önemliydi. Güz dönemi boyunca 7 uzman terapist farklı konularda seminerler düzenledi. Yoğun katılımla geçen seminerler dolayısıyla terapistlere ve katılım gösterenlere teşekkür ederim. Bahar döneminde de bu tarz etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Seminerde, uzmanlar Uzm. Dkt. Çağatay Yöndem: ’Otizmde söz öncesi dönem dil ve iletişim becerileri’ Uzm. Dkt. Havva Nur Yırtık: ’Değişen ve dijitalleşen dünyada dil gelişimini etkileyen faktörler: Ekran süresi ve kitap okuma’, Uzm. Dkt. Batuhan Ökte: ’Afazili bireylerin bakım verenleri tarafından desteklenmesi ve hayat kalitelerinin arttırılmasına yönelik öneriler’, Uzm. Dkt. Rojda Özalp: ’Güvenli beslenme önerileri’, Uzm. Dkt. Burcu Akçay: ’Otizm spektrum bozukluğunda dil becerilerinin desteklenmesi’, Uzm. Dkt. Buğse Durmuş: ’Gecikmiş dil konuşması olan çocuklarda dil becerilerinin desteklenmesi: Ebeveyn müdahalesi’ ve Uzm. Dkt. Sacide Ebrar Geçay: ’Kekemeliğin yönetimi ve ailenin rolü’ konularında bilgiler verdi.

Yorum Yaz