55’inci Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Adana’da başladı

55’inci Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Adana’da başladı

ADANA (İHA) – 55’inci Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları, Adana Alparslan Türkeş Bilim Teknoloji Üniversitesi’nde (ATÜ) düzenlenen program ile başladı.

55’inci Lise Araştırma Proje Yarışmaları, Adana Alparslan Türkeş Bilim Teknoloji Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen program ile başladı. Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, “55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Finalini gerçekleştiriyoruz. Bölge sergimiz dört gün boyunca devam edecek. Sevgili öğrencilerimizin ve misafirlerimizin dört günlük misafirlikleri boyunca çok güzel bir zaman geçireceklerini umuyorum. Bölgemizin sekiz ilinden final sergimizi katılan sevgili öğrencilerimize başarılar diliyor ve finale katılmaya hak kazandıkları için onlar ve onlara destek veren öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu genç yeteneklerin başarıları, bizlere geleceğimizin parlak olacağına dair büyük bir umut veriyor. Bu yarışmaya katılan tüm öğrenciler, akademik hayatlarında da bu projelerin büyük faydalarını görüyorlar. Ayrıca bu yarışmalarda, özellikle üniversitelerden gelen jüri üyeleri, büyük bir özveri ve emekle katkı sağlıyorlar. Bu ekip çalışmasının başarısında her bir katılımcının önemli bir rolü var. Bu nedenle, bu yarışmada emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Tevke, yarışma boyunca Adana Alparslan Türkeş Bilim Teknoloji Üniversitesine yapacakları ev sahipliği için teşekkür ederek, “Tüm akademisyenlere ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Rektörümüz, etkinliklerimizde üniversitemizin kapılarını açarak bize büyük bir destek sağlıyor. Bu iş birliği ve destek, gelecekteki projelerimiz için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Umarım bu iş birliği ve destek, gelecekteki projelerimiz için de büyük bir motivasyon kaynağı olur” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilerek 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Finali başladı. Kurdele kesiminin ardından stantlar gezilerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi alındı.

Yorum Yaz