Diş Hekimliği Fakültesi’nden 110 öğrenci beyaz önlüklerini giydi

Diş Hekimliği Fakültesi’nden 110 öğrenci beyaz önlüklerini giydi

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 110 öğrenci beyaz önlüklerini törenle giydi.

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitim gören 110 öğrenci Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen beyaz önlük giyme töreni ile önlüklerini giydi. Törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Kırmalı, Doç. Dr. Nezahat Arzu Kayar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Dünya Ağız Sağlığı Günü’nde yapılıyor olması anlam taşıyor”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bu özel günde diş hekimi adayı 3. sınıf öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giyecek ve onlar için hayatlarında önemli bir dönem başlayacak. Bu dönem itibariyle kliniklere gözetmen olarak ilk adımı atacak sevgili öğrencilerimizi kutluyorum, yaşamlarının bu yeni bölümünde başarılar diliyorum. Ayrıca, bu özel günün, Dünya Ağız Sağlığı Günü’nde yapılıyor olması da ayrı bir anlam taşıyor. Bu vesileyle, ağız sağlığının önemini vurgulamak ve bu alanda çalışan tüm hekimlerimize emekleri için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Gözlerinizdeki heyecan beni son derece mutlu ediyor”

Rektör Özkan, “Gözlerinizdeki heyecanı ve gururu görmek beni son derece mutlu ediyor. Bu tören, sizlerin akademik yolculuğunuzun bir kilometre taşıdır ve gelecekte mesleğinizde karşılaşacağınız sorumlulukları ve fırsatları simgeler. Diş hekimliği, sağlık sektörünün en önemli alanlarından biridir. Sizler toplumun sağlık ve mutluluğu için kritik bir rol oynayacak ve halkımızın yaşam kalitesini artırmak için elinizden geleni yapacaksınız. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Beyaz önlüğünüz, sadece bir kıyafet değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluğun ve güvenin simgesidir. Artık sizler, hastalarınıza karşı derin bir saygı ve sorumlulukla yaklaşacak, bilgi ve becerilerinizi en üst seviyede kullanarak onları en iyi şekilde tedavi edeceksiniz” şeklinde konuştu.

“Diş Hekimliği Fakültemiz ilk beş içerisinde yer alıyor”

Diş Hekimliği Fakültesi’nin eğitime ve klinik hizmete başlamasının 12’nci yılını doldurduğunu söyleyen Rektör Özkan, “Hem dinamik ve yetkin akademik kadrosu ile hem de üst düzey teknolojik alt yapısı ile alanında ülkemizin önde gelen fakülteleri arasında yer alıyor. 105 diş hekimliği fakültesi arasında birçok alanda ilk 5 içinde yer alıyoruz. Siz sevgili öğrencilerimizin, fakültemizde aldığınız kaliteli eğitiminin farkını gerek eğitim ve öğretim hayatınızın kalan kısmında gerekse mezuniyetinizden sonra her ortamda hissedeceğinize eminim. Çünkü çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünde öğrenim görüyorsunuz. Sizleri ve ailelerinizi bir kez daha tebrik etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Üniversite ve Antalya için büyük bir öneme sahip”

Diş Hekimliği Fakültesi’nin üniversite ve Antalya için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Rektör Özkan, “Öğrencilerimize sunduğumuz kaliteli eğitimin yanı sıra, bölgenin en büyük diş hastanesi olan Akdeniz Üniversitesi Diş Hastanemizde yılda 260 binden fazla hastaya hizmet veriyoruz. Böylece, öğrencilerimiz teoride edindikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı bulurken, halkımız da ağız ve diş sağlığı hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmektedir. Çok kaliteli bir eğitim aldığınızı biliyor ve büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Ancak bana mutluluk ve gurur veren bir şey daha var. O da sizlerin toplumdan kopmayarak halkın yararına yapılan sosyal çalışmalara katılarak sosyal sorumluluk projelerinde görev almanız. İlkokullarda yaptığınız ağız ve diş sağlığı eğitimleri, anne ve babalara yaptığınız bilgilendirmeler çok değerli. Şahsen ben bunu çok önemsiyorum. Bu çalışmalarınız, gelecekteki meslek hayatınızda hastalara yaklaşımınızı olumlu yönde etkileyecek ve sizleri toplumun bir parçası olarak görmemize katkı sağlayacaktır. Ama en önemlisi bu çalışmalarınız sizin sorumluluktan kaçmadığınızın, bu milletin derdiyle dertlendiğinizin bir göstergesidir. Bu devlete bu aziz millete vefa duyduğunuzun göstergesidir. Bu kutlu yolda sizlere başarılar diler, beyaz önlük giyme töreninizin hayatınızın bir dönüm noktası olmasını temenni ederim” dedi.

“Öğrencilerimize eğitimlerini en iyi şekilde vermekteyiz”

Türkiye’deki saygın Diş Hekimliği Fakülteleri arasında yerlerini aldıklarını ifade eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, “Diş Hekimliği Fakültesi olarak 170 akademik personelle 25 bin metrekare binamızda hem eğitim hem tedavi hizmetlerimizi çok daha kaliteli ve rahat bir şekilde sürdürmekteyiz. Genç, dinamik ve kaliteli bir öğretim üyesi kadromuz var. Öğrencilerimize eğitimlerini en iyi şekilde vermekteyiz” dedi.

“Merkez statüsünden hastane statüsüne yükseldik”

Diş Hekimliği Fakültesi’nin Ağız Diş Sağlığı Merkezi statüsünden Ağız Diş Sağlığı Hastanesi statüsüne yükseldiğini söyleyen Kuştarcı, “Hastanemiz hizmet verdiği hasta sayısını ve gelirlerini önemli miktarda artırmıştır. Açılan ameliyathane ve yataklı servisiyle üst düzey tedavi sunmaya başlamış eğitim yapısını en güncel hale getirmiş. Kendi bilimsel dergisini çıkarmaya başlamış. Akademik olarak da hem üniversitemizde hem ülkemizde en iyi konuda olan fakültelerden bir haline gelmiştir. Fakültemizin hem YKS hem TUS sınavlarında yüksek puanlarla lisans öğrenci alan ülkemizin ilk 5 diş hekimliği fakültesinden biri haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Dekan Kuştarcı öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dilerken ailelerine de teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yorum Yaz