Isparta’da doğal gaz kullanan köy sayısı 7’ye çıktı

Isparta’da doğal gaz kullanan köy sayısı 7’ye çıktı

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, merkeze bağlı 7 köye verdikleri doğal gaz sözünü yerine getirdi. Doğal gaz arzının verildiği Aliköy’deki açılışta konuşan Başkan Başdeğirmen, yeni dönemde Gelincik, Bozanönü ve Senirce köylerini de doğal gazla buluşturacaklarının müjdesini verdi.

2019 yerel seçim sürecinde ‘şehri köylerimiz, beldelerimiz ve ilçelerimizle bir bütün olarak göreceğiz’ sözünü veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, görev süresi içerisinde bu sözünü yerine getirdi. Köyler, belde ve ilçelerden gelen talepleri hiçbir zaman geri çevirmeyen Başkan Başdeğirmen, Türkiye’de ilk kez merkeze bağlı köyleri doğalgazla buluşturdu. İlk etapta Deregümü, Yakaören, Kayı, Yazısöğüt, Küçük Hacılar, Büyük Hacılar ve Aliköy’e doğal gaz sözü veren Başkan Başdeğirmen, doğal gaz verilen 6 köyün ardından 7’nci köy olarak Aliköy’de doğal gaz arzı açılışında hemşehrileriyle bir araya geldi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha önceden köylere doğal gaz hizmeti verilmediğini, AK Parti belediyeciliğinin Isparta Belediyesi’ne gelmesinin ardından bu tür hizmetlerin sağlandığını söyledi. Alköy’den doğal gaz talep geldiği zaman en büyük problemin imar konusu olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Doğal gaz firması müdürümüzle defalarca bu konuyu konuştuk. Nasıl yaparız diye istişare ettik, belediye olarak elimizi değil vücudumuzu taşın altına koymamız gerektiği bilincindeydik. Firma ‘biz bu işe gireriz ama önümüzdeki 10 yılda bu tesisatın deplasesi gerekirse o zaman bunu yapamayız’ dedi, biz bu konuyu üstlendik. Arkasından asfalt tamirlerini de biz yapacağız dedik. Bu şekilde köylerimize doğal gaz yolunu açtık. İlk önce Deregümü, Kayı, Yakaören ve Yazısöğüt köylerimize doğal gaz verdik. Arkasından Büyük Hacılar, Küçük Hacılar ve Aliköy’e doğal gaz verdik. Bundan sonra Gelincik, Bozanönü ve Senirce köylerimiz var. Bu 3 köyümüze de doğal gaz vererek merkez köylerimizi tamamlamış olacağız” dedi.

“Isparta’da kullandığımız doğal gaz Karadeniz’den çıkan doğal gazımız”

Türkiye’de ilk kez merkez köylere doğal gaz veren ilin Isparta olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “İlçelere doğal gaz verilebiliyor ama köylere verilemiyor. Bu konuda ilk olduk. Alanda kadınlarımız var. Bu işin sıkıntısını kadınlarımız çekiyordu. Kadınlarımız artık mutfakta sıcak su kullanabilecek, soba yakma dertleri olmayacak. Isparta’da kullandığımız doğal gaz Karadeniz’den çıkan doğal gazımız. Firma yetkilileri kendi doğal gazımızı kullandığımızı söylediler. Biz sizler için varız. Sizlerin daha rahat, daha ferah yaşayabilmeniz için devletimizin tüm imkanlarını size sunmaya hazırız. İl Genel Meclis üyelerimize oy vereceksiniz. Onlar da sizlere güzel hizmetler verecekler. Doğal gaz açılışının köyümüze hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dualarla protokol tarafından köye ilk doğal gaz arzı gerçekleştirildi.

Yorum Yaz