Karakoyunlu Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı

Karakoyunlu Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı

Şanlıurfa’da sel felaketinin yaşandığı mahallede başlatılan kentsel dönüşüm projesinde, 454 bağımsız birimin ilk temelleri atıldı.

Şehrin önemli cazibe alanlarının ortasında yer alan ancak gecekondu ve çöküntü haline gelmiş yapıların bulunduğu Karakoyunlu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince başlatılarak 9 ay gibi çok kısa bir sürede 687 bağımsız yapıdan 630 bağımsız birim sahibiyle anlaşma ve uzlaşma sağlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilen 454 bağımsız birimin ilk temelleri atılarak inşaatlarına başlandı. Törende konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kentin dört bir yanında kamulaştırmalar ve kentsel dönüşümler gerçekleştirdiklerini belirterek Bakan Özhaseki’ye destekleri için teşekkür etti.

“Şehri çöküntü alanlardan arındırmak en büyük projemiz”

Beyazgül, “Şuan da Eyyübiye ilçemize bağlı Karakoyunlu Mahallesindeyiz. Burasının tamamı gecekondu ve şehrin çöküntü alanıydı. Belediyemiz imkanlarıyla 687 bağımsız yapıdan 630 bağımsız birim sahibiyle anlaşma ve uzlaşma sağlandı. Allah’ın izniyle 454 konutun yapımına başladık. Şanlıurfa’nın ve ilçelerimizin önemli bir kısmı gecekondu ve çöküntü alanlarından oluşuyor. Bu çöküntü alanlarını bitirmek bizim en büyük projemizdir. Yine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Aşık – Öğütçü’de 2 bin 500 adet konut yapımı için kolları sıvadık. 300 adet evin temellerini atmıştık. Şuan bu evlerimiz 3. 4. katlara çıkmış durumdadır. Sizin bugüne kadar bizlere verdiğiniz destekler çok önemliydi. Bugün burada açıkladığınız konular bizim için çok önemliydi. Bundan sonrası için de gerek şehrimizin gerek ilçelerimizin dönüşümü için sizden desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz