Milli Eğitim Müdürü Odabaşoğlu öğrencilerle bir araya geldi

Milli Eğitim Müdürü Odabaşoğlu öğrencilerle bir araya geldi

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Şube Müdürü Enver Ayata’nın da eşlik ettiği ziyarette 11 ve 12. Sınıfların derslerine giren Odabaşoğlu, öğrencilerle YKS sınavına hazırlık ve akademik başarı üzerine sohbet etti. Öğrencilerin sorusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda müfredat ve ders kitabı dışında başka bir kaynaktan soru gelmeyeceğini hatırlattı.

ÖSYM soru bankasına soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra MEB’e bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin de dahil edildiğini ifade eden Odabaşoğlu, okulda alınan eğitim öğretim faaliyetlerinin eksiksiz olarak takip edilmesi gerektiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına bağlı çalışmaların YKS sınavlarında öğrencileri daha başarılı kıldığına dikkat çeken Odabaşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı açıklamaya göre, ÖSYM’nin YKS soru havuzunun tamamen müfredat konularını kapsayacağını belirtti. Odabaşoğlu, soru hazırlama komisyonunun yüzde ellisinin öğretmenler tarafından oluştuğunu ifade ederek öğrencilere başarılar diledi.

Akabinde öğretmenlerle “Öğretmenler Odası Buluşmaları” çerçevesinde bir araya gelen Odabaşoğlu, “Fatih Sultan Mehmet Fen Lisemiz Karabük ilimizin hem akademik başarıda hem sosyal ve kültürel faaliyetlerde, proje çalışmalarında önde ve el üstünde olan bir lisemiz, bu kapsamda öğretmenler olarak sorumluluklarımız bir kat daha artmaktadır. Öğrencilerimize büyük hayaller kurdurup büyük hedefler belirleyelim. Neden bir bilim adamı, bir akademisyen, bir mucit olmasınlar? Öğrencilerimizin büyük hedefler belirmesinde yanında olalım ve yardımcı olalım. Onlar gelecek yüzyıllarımızı şekillendirecekler. Bizler istiyoruz ki, gelecek kuşaklar bizden daha iyi olsunlar, ülkemizi, bayrağımızı en güzel şekilde temsil etsinler. Bunun için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı idareci arkadaşlarıma ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz