Sinop’ta nevruz kutlaması

Sinop’ta nevruz kutlaması

Doğanın uyanışını ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, Sinop’ta büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sinop Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesinde düzenlenen kutlamalara protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından Türklerin Ergenekon’dan çıkmasını temsilen örs üzerinde demir dövülerek, nevruz ateşi yakıldı. Öğrenciler ve protokol üyeleri yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı. Program kapsamında Sinop Geleneksel Türk Okçuluğu Derneği üyeleri tarafın ok atışları gerçekleştirildi. Sinop Üniversitesi Rektörü Şakir Taşdemir ve öğrenciler, Nevruz’un simgelerinden olan boyalı yumurtaları tokuştururken, kutlamalar oyun havaları oynanmasının ardından son buldu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Taşdemir, “Nevruz, Türk’ün Ergenekon’dan çıkışını temsil eder. Aynı zamanda baharın gelişini, çiçeklerin açmasını, bereket ve bolluğu ifade eden bir bayramdır. Yıllardır Türk cumhuriyetlerinde ve ülkemizde bayram olarak kutlanmaktadır” dedi.

Kutlamaya Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Yorum Yaz